DOKUMENTÄRER

Sedan starten har bolagets huvudsakliga inriktning varit att producera s k kortdokumentärer
och utbildningsfilmer till den svenska skolan. Ofta med hjälp av framstående
experter såsom professor Dick Harrison.
Scrollar du neråt ser du flera av våra senaste produktioner.

 

?
UFO...

Och andra okända fenomen

I Norrköping ligger Arkivet för det oförklarliga, enkelt uttryckt arkivet för UFO-observationer. Det är världens största arkiv i sitt slag. UFO betyder ”Unidentified flying objects”. Vi ska nu följa med Clas Svahn, även kallad Sveriges Mr UFO, som guidar oss in i en värld av sådant som människor har sett och upplevt men som det inte finns några enkla förklaringar till.

FILMFAKTA; Prod år: 2024  Speltid: 12 min  Producent: Roger Persson  Manus: Roger Persson  Redigering: Emil Carlsson Art nr: 42824

Cyber-säkerhet

Cybersäkerhet är ett brännande aktuellt ämne och de fakta och rapporter vi tagit del av under produktionens gång ger en skrämmande bild av hoten och brotten som dagligen drabbar både privatpersoner, företag och myndigheter. För en tid sedan läste vi i en av våra största dagstidningar att en VD uttalade sig; ”Ibland vågar jag inte öppna mejl som ser helt normala ut…”

Från skolår 4, Ämnen: Internet och digitala medier, Information och Media

Charles Dickens

CHARLES DICKENS, EN STARK RÖST FÖR SAMHÄLLETS OLYCKSBARN

Efter vår serie om svensk litteraturhistoria är det återigen dags för en brittisk gigant. För några år sedan gjorde vi en uppskattad dokumentär om William Shakespeare och nu fortsätter vi med Charles Dickens, det tidiga 1800-talets berättargeni som med bl a ”En julsaga”, ”Oliver Twist” och ”Lysande utsikter” blev en legend under sin egen levnad både i Storbritannien och USA. I den här dokumentären berättar vi om hans liv och hans gärning.

FILMFAKTA; Prod år: 2024  Speltid: 11 min  Producent: Roger Persson  Manus: Roger Persson Redigering: Emil Carlsson. Art nr: 42524

GIG-Ekonomi

En helt ny arbetsmarknad har sett dagens ljus i Sverige och det går framåt med raketfart. De som ”giggar” är ofta ungdomar, migranter och lågutbildade som har svårigheter att få något annat jobb. Kritiska röster hörs från både intresseorganisationer och fackföreningar. Men andra är positiva till möjligheten att tjäna lite extra utan att binda sig vid en fast anställning.

FILMFAKTA; Prod år: 2024  Speltid: 11 min  Producent: Roger Persson  Manus: Roger Persson  Redigering: Emil Carlsson. Art nr: 42624

Svensk litteratur-historia

Vår egen kanon för svensk litteratur genom tre sekler!

Under flera års tid har vi förberett och producerat filmer om några av de viktigaste svenska författarna under fyra århundraden. Syftet har varit att ge en kort orientering om vilka författarna har varit, vilka av deras verk som varit mest betydelsefulla och hur den tid de levt i har påverkat dem. Och tvärtom, hur de själva påverkat sin tid och sin omgivning.

Från skolår 6, Ämnen: Svenska, Litteraturhistoria och författarporträtt

Kontakt

Ring

070 713 54 40

E-Post

roger@suntower.se

Adress

SunTower AB
Hörnåkersvägen 14 183 65 Täby