Svenskarna i Koreakriget
Svenskarna i
Koreakriget

Dokumentären om
de 21 nationer som stod upp för
det koreanska folkets kamp
för fred och frihet.
Sverige var en av dem.

Drömmen om Amerika
Drömmen om Amerika

Berättelsen om de ca 1 miljon svenskar
som mellan 1830 – 1920 utvandrade till
drömmarnas land på andra sidan Atlanten.

Välkommen till SunTower Entertainment

Vi har expanderat och vår verksamhet omfattar nu, som tidigare, produktion av dokumentärfilmer, men också tv-serier, Audiodrama, distribution av andras filmer samt digitala tjänster via web-plattformar. Den här hemsidan tar dig med på en resa för att uppleva en del av det vi producerar och distribuerar. Känn dig hjärtligt välkommen hem till oss.

Film- och TV-produktion

SunTower har varit verksamt inom film- och tv-produktion sedan 2001. Det började med en dokumentär om författaren Dan Andersson och har sedan vuxit till att omfatta ett hundratal korta dokumentärer, en långfilm samt TV-serier som nu är under utveckling. Tyngdpunkten har hela tiden legat på intressanta dokumentärer och utbildningsfilmer till den svenska skolmarknaden.

Institutionell distribution

En av ryggraderna i vår verksamhet har sedan slutet av 1990-talet varit distribution av dokumentär-, barn- och spelfilmer till den institutionella marknaden, främst skolor och s.k. mediecentraler. Under de decennier som gått hav vi producerat över hundra egna filmer samt distribuerat för andra producenter och filmbolag.


All distribution till den institutionella marknaden sker genom
B&P Digital Media Distribution AB

Audiodrama – radioteater för digital distribution

Nu förvandlar vi klassisk svensk litteratur till modern drama som med en nypa arom från tidigare seklers radioteater har blivit nyinspelningar för de digitala plattformana. Du kan se fram emot bl a Vilhelm Mobergs ”Utvandrarna” men även dokumentärer med dramatiseringar ingår i de första releaserna vintern 2021/22.

Behöver du en film till ditt företag eller organisation?

Läs mer

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

sv_SESwedish